Oogstfeest 2017

Het Oogstfeest van 2017 vond plaats op 26 augustus van 10.00 tot 17.00 uur.
Onder fantastische weersomstandigheden bezochten zo’n dikke 6000 bezoekers dit prachtige evenement in de Krommerijnstreek.
Mede dankzij veel sponsoren was de toegang en het parkeren gratis.
Drie bedrijven hadden hun deuren geopend voor het publiek. Namelijk Akkerbouwbedrijf Bert de With, Melkveebedrijf Hans van Rooijen en Fruitteeltbedrijf Jos van Rijn.
Na de officiƫle opening, waarbij wethouder Hans Marchal de bezoekers verraste met een klompendans, gingen de activiteiten van start.
Zo’n 20 (melkvee)bedrijven kwamen al vroeg in de morgen naar de Kapelleweg met jonge koeien en kalfjes om deel te nemen aan de jongveekeuring.
Op het melkveebedrijf veel activiteiten zoals demonstratie koeien melken, rondleidingen, kaasmaken, info van de dierenarts, voeradvies, mestscheider, melkmachines en een rijdend melkmuseum.
Op het akkerbouwbedrijf werd de tarwe gedorst met oude en nieuwe landbouwmachines, er was een vlegelgroep, een dorskast, demonstratie bier brouwen, een broodbakoven en prachtige historische tractoren.
Bij fruitteeltbedrijf Jos van Rijn ook genoeg te doen: demonstratie plukmethoden, fruitverkoop, rondleidingen fruitbedrijf en demonstratie hagelkanon.
Op het fijne terras voor de tent kon men genieten van de historische stoomspuit die meerdere keren uitrukte. Ook veel muzikale optredens: vrouwerkoor “De LEKkerbekken”, smartlappenkoor “Tranen met Tuiten”, folkloregroep “De Puttenseboerendansers” en de dweilband DAD Barst los!

Voor de inwendige mens waren er overheerlijke wafels en boerenijs.

Kortom: een fantastische dag.

Het volgende Oogstfeest is op 31 augustus 2019.