donderdag, februari 29, 2024
Deelnemers Oogstfeest 2022

Shantykoor De Driemasters

Het Shantykoor “De Driemasters” uit Driebergen bestaat Achttien jaar.
In februari 2019 vierden wij ons  3e lustrum. Op dit moment hebben wij ongeveer 41 zangers die de zeemansliederen zingen.
Er zijn 4 accordeonisten, en een basgitaar. Het geheel staat onder leiding van een dirigent. Het 3e lustrum is uitgebreid gevierd en het Shantykoor kan met gepaste trots terugkijken op achttien succesvolle jaren. Op uitnodiging heeft het koor geregeld opgetreden voor grote bedrijven en bij manifestaties zoals de Visserijdagen in Spakenburg, Bloemencorso in Leersum, Schapenmarkt in Langbroek, Marinedagen in Den Helder, Shantyfestival in Wijk bij Duurstede en op de Bataviawerf in Lelystad, Havendagen in Woerden en Almere, en bij feesten en evenementen in de regio en diverse festivals in het gehele land.
In maart 2011 was het 5e korenfestival “Drieberen Zingt en Swingt” met deelname van 4 verschillende koren in Driebergen een groot succes.
In 2014 en 2016 en 2018 hebben we eigen Shantyfestivals in Driebergen georganiseerd met 6 verschillende koren op verschillende podia. Dit was een groot succes. Het trok veel publiek en kreeg veel aandacht van de regionale pers radio en tv. Het koor zingt vooral Nederlandse zeemansliederen, die vroeger op de schepen gezongen werden, ter ondersteuning van het werk aan boord. Vele liederen zijn bekend en kunnen gezellig meegezongen worden.
Daarnaast zingt het koor Engelse en een paar Duitse zeemansliederen.
Het koor wordt erg veel gevraagd voor optredens en het doel van het koor is om het publiek een gezellige middag of avond te verzorgen.

Meer informatie staat op onze website: www.driemasters.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *