Smederij Harm Struik

De warme gloed van een vuur waar een witheet stuk metaal uit wordt gehaald, het geklingel van een hamer op een aambeeld. Voor de ogen van het publiek verandert het stuk ijzer tot een sierlijk voorwerp.
De smederij is van oudsher een verzamelplaats waar mensen samendrommen en de laatste nieuwtjes uitwisselen terwijl de smid zijn wonderbaarlijke werk doet. Deze sfeer probeer ik op te roepen tijdens de demonstraties met mijn mobiele smederij. Veelal komen er bij de oudere generaties de verhalen los over hoe men als kind heeft staan kijken bij de dorpssmid. Maar ook de moderne jeugd staat zich weer te verbazen over hoe zacht en buigzaam ijzer kan zijn.
Naast de demonstratie en uitleg krijgen de toeschouwers ook de mogelijkheid om “het geheim van de smid “ zelf te te ervaren en samen met mij een werkstukje te maken.

Het is altijd mijn streven om een demonstratie zoveel als mogelijk aan te laten sluiten bij het thema van het evenement, natuurlijk kunt u zelf ook ideeën hiervoor aandragen, graag zelfs !
Zo heb ik in het verleden een baggerbeugel gemaakt tijdens het baggerfestival en een aantal paardenkopjes tijdens een paardenmarkt.

Ik hoop u graag te ontmoeten op het Oogstfeest Kromme Rijnstreek 2019 in Cothen!

smederij Harm Struik

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *