donderdag, februari 29, 2024

Terugblik

Het zevende Oogstfeest vond plaats op 27 augustus 2022. Onder fantastische weersomstandigheden bezochten zo’n 6000 bezoekers dit agrarische evenement aan de Kapelleweg in Cothen.
Twee agrarische bedrijven hadden hun deuren opengesteld voor het publiek, nl. Jos van Rijn (fruitteelt) en Hans van Rooijen (veehouderij/akkerbouw).
Op en rond deze bedrijven waren allerlei activiteiten gerelateerd aan de agrarische sector, zoals oude ambachten, rondleidingen in de fruitboomgaard, jongveekeuring, demonstratie mais hakselen, schapen drijven, vlegeldemonstraties, demonstratie stoombrandspuit, maaidemonstraties met paarden, oogstdemonstraties met tractor en zelfbinder, ploegdemonstraties met tractoren en paarden, koeien melken door robot met uitleg door Lely, muziekoptreden, verkoop streekproducten. Er kon met een fruittrein een rondrit gemaakt worden langs de prachtige fruitbomen. Een totaaloverzicht van alle deelnemers vind je hier.

Voor de kinderen dit jaar veel (nieuwe) activiteiten. Niet alleen erg leuk, maar vooral ook leerzaam!
(ritje in de pluktrein, proef- en voelquiz, fruitspelletjes spelen, schminken, appelmoes maken, speurtocht door de bessen, blotevoetenpad, insectenhotel maken, koeien melken kijken, zelf een ‘koe’ melken, lasso maken, kaarsen trekken, touw draaien, treintje, zandbak, springkussen, kinderboerderij van boer Leo, knuffelweide, Rodeo paard en hooibad).

Ook de inwendige mens kwam niets tekort: overheerlijke wafels, boerenijs en een foodplein met heerlijke producten. Met optredens van Skip Distance en Coasters kon men op het terras voor de grote tent nog nagenieten van de Oogstfeestdag.

De dag eindigde met een daverend avondfeest voor jong en oud met muziek van CVC Discoshow / feestdj Chiel.

Klik even hier voor mooie foto’s en filmpjes van het Oogstfeest 2022.